Egyéb kategória

Interjú egy íróval: Nick Wood

Interjú egy íróval: Nick Wood - Platinum Kiadó

Interjú egy íróval: Nick Wood

Az egyik legsikeresebb írónk, Nick Wood válaszol a kérdéseinkre egy interjú erejéig. Nick Wood már valódi írónak számít, hisz eddig már ki lett adva egy könyve, és immár két válogatáskötetben is megjelentek az írásai.
És most jöjjön az interjú.

Aki kérdez: Gábor
Aki válaszol: Nick

Hogyan lettél író? Ha jól tudom, te egészen más területen voltál sikeres. 

Így van. Az írás előtt a bankszektorban dolgoztam hosszú éveken át. Az írás mondhatni egy véletlen során került a képbe. Szeretek olvasni, szeretem az izgalmas, nem hétköznapi történeteket, így olvasás közben sokszor elkalandozik a gondolatom, a könyv már a kezemben van, én viszont egészen máshol járok a képzeletem szárnyán. Amikor olvasok mindig beugrik valami történet, valami izgalmas, ami kizökkent a hétköznap unalmából. Ezek a gondolatok sok esetben tovább élnek a fejemben. Egy alkalommal beszélgettem egy barátommal, akinek elmondtam ezeket a gondolatfoszlányokat, mire ő azt mondta, hogy írjam meg. Akkor ez elszállt a fülem mellett, ám egyszer, amikor magam alatt voltam, megint feljött, és akkor elhatároztam, hogy megírom.

Miért pont a pornó lett a fő zsánered? 

Nem ezt terveztem, nem ez volt a cél. Amikor eldöntöttem, hogy írni fogok, körülnéztem, hogy vajon mi az, amit a legtöbben olvasnak. Így került a képbe a romantikus regény. Persze emellett, azt is kiderítettem, hogy a nők sokkal többet olvasnak, ezért ez nem is tűnt annyira rossz ötletnek, így hát belekezdtem. Leírtam egy oldalt, aztán töröltem, leírtam még egyet, aztán azt is töröltem. A sok sikertelen kísérlet után végre megszületett egy jónak mondható novella, ami persze csak nekem tűnt jónak, ugyanis kiderült, hogy ez a romantikus vonal nem megy nekem. Egyre inkább átfordult az egész egy szexkalandba, ami egészen más, mint az elképzelésem volt, így hát feladtam.

Nem sokkal később, egy unalmas estémen a neten bogarásztam, amikor belefutottam egy statisztikába. Ebből az derült ki, hogy a pornóirodalom a nagyvilágban sikeres, népszerű és keresett termék. Keresgéltem a hazai oldalakon is, de magáról a pornóirodalomról szinte semmit nem találtam, ellenben egy sor olyan oldalra leltem, ami telis-tele van ilyen írásokkal. Így kerültem be a Szex Blog oldalra, ami megjelentette az írásaimat.

Máshol nem is publikáltál?

Nem. Ezeknek az oldalaknak egy része annyira gagyi, hogy szóba sem jöhet nálam. Aztán van néhány olyan oldal is, ami profinak mondható, ám ezek nagy része, ha nem mind, arra a koncepcióra épít, hogy aki olvasni akar, az fizessen belépőt. Hát nem. Az én munkámmal ne más gazdagodjon meg.

Szóval a szexblog oldalon megjelent néhány írásom, de aztán meg is feledkeztem róla, így hónapokig felé sem néztem. Aztán amikor megint belefutottam, azt láttam, hogy az írásaim elég jó olvasottságot kaptak. Ezen felbuzdulva írtam még néhányat, és a covid cirkusz alatt még többet.

Hogyan lett ebből könyv?

Kaptam egy felkérést, miszerint néhány írásomat beválogatnák egy antológiába, ami e-könyvként jelenne meg. Ez annyira sikeres volt, hogy már a második ilyen gyűjtemény is megjelent, sőt, már készül a harmadik is.

Van saját könyved is, igaz?

Igen. Néhány éve már megírtam, de csak most volt rá lehetőség, hogy meg is jelenjen, ez is e-könyv formátumban.

Ha minden igaz, vagy egy új könyved is, ami most készül. Mondanál erről valamit?

Igen, a címe: Helga. Elöljáróban csak annyit, hogy ezt a történetet a fiatalkori események ihlették, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindent leírtam, és amit mégis, az megtörtént. Ebben sok olyan esemény van, aminek a valóság az alapja, ám van benne olyan is, amit csak a fantáziám, illetve a tini vágyakozás ihletett meg. Összességében azt hiszem, hogy sokunkkal történt már hasonló, illetve sokan fantáziáltak arról, hogy mi lenne, ha… Ennek a könyvnek a befejezése még hátra van, a várható megjelenést júniusra terveztük.

Van valami, amit az olvasóidnak üzennél?

Nincs. Minden üzenetemet az írásaimban küldöm el az olvasóknak. Akik eddig elolvasták bármelyik novellámat, azoknak csak köszönetet mondanék: Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük