Könyvszerkesztési árak

A könyvszerkesztés ára attól függ, hogy mekkora szöveget, mennyi szempont szerint kell formázni. Az oldalon szereplő árak tájékoztató jellegűek. Mi most csak e-könyvben gondolkodunk, az árak is ezt mutatják. Egy e-könyv kevesebb szerkesztői műveletet igényel, mint a nyomtatott könyv, ezért az árak is jóval kedvezőbbek.

EGYSZERŰ SZÖVEG
Az egyszerű szöveg azt jelenti, hogy a legalapvetőbb dolgok formázására van csak szükség. Ezek egy regény vagy novelláskötet esetében alapvetően a következők: törzsszöveg, fejezetcím, alcím, párbeszéd, felsorolások, tartalomjegyzék.

E-könyv: 300-600 Forint/oldal. (egy 200 oldalas könyv esetében ez 60.000-120.000 forint)

ÖSSZETETT SZÖVEG
Az összetett szöveg attól „összetett”, hogy formázás szempontjából túlmutat az egyszerű szövegen. Ez jelentheti azt, hogy a szövegen belül számos további egyedi formázás van. Például minden személynév döntött betűvel kell legyen, vagy más betűtípussal, vagy éppen speciális táblázatokat kell készíteni, esetleg a különböző ábrák, vizuális igények tehetik összetettebbé az elkészítést.

E-könyv: 600-900 Forint/oldal. (egy 200 oldalas könyv esetében ez 120.000-180.000 forint)

TÖRDELÉS ÉS NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS
E-könyveknél ezek a műveletek nem szükségesek, így a kész mű ára is alacsonyabb, mint a nyomtatásra szánt változat.

Borítókép

Az e-könyvek esetében a borítókép lényegesen egyszerűbb, mint egy nyomtatott könyvnél, ezért ennek az ára is jóval kedvezőbb. Nincs szükség gerinc és hátsó oldali képre.

Egy egyszerű borítókép ára, ami magába foglalja az egyeztetést a szerzővel, a tartalommal és az olvasói véleményekkel:
6.000-18.000 forint

E-könyv készítés

A e-könyvek elkészítésének az ára egységesen: 12.000 forint.

További kérdésekkel fordulj hozzánk bizalommal. 

  • Ha árak után érdeklődsz a neten, akkor számításba kell venned, hogy sok helyen ívben, vagy más egységekben is megadhatják az árakat, ami az összehasonlítás szempontjából több figyelmet igényel.
  • Amennyiben más kiadóknál érdeklődsz, vedd figyelembe, hogy a nyomdai termék mellett a kiadók sok esetben az e-könyvek kiadási jogát is magukévá teszik, amiből csak a szokásos jutalékot kapod meg, ezért térj ki ezeknek a kérdéseknek a részleteire is.