Szerzők

Hogyan olvass e-könyvet?

Hogyan olvass e-könyvet - Platinum Könyvkiadó Infó

Hogyan olvass e-könyvet?

Aki szeret olvasni, minden lehetőséget megragad arra, hogy hódoljon a szenvedélyének. Olvasni lehet szabadidőben – bár manapság egyre többen hivatkoznak arra, hogy nincs rá idő, – vagy akár utazás közben, elalvás előtt, és bármilyen hihetetlen, sokan a wc-n ülve is olvasnak. Olvasni jó, mert kitágítja számunkra az univerzumot, bővíti a szókincset, a tudást, stb. stb. Ezt már biztosan kívülről tudjátok.

De azt talán kevesen tudják, hogy egy hétköznapi okostelefon is képes arra, hogy könyv váljon belőle. Ez viszonylag egyszerű, csak le kell hozzá tölteni a megfelelő appot, és máris olvashatod a kedvenceidet.

Ehhez persze előbb be kell szerezni a kívánt könyvet, ami szintén nagyon egyszerű. Ma már szinte minden online könyvesboltnak van e-könyv részlege, ahol a megszokott módon ki tudod választani a kívánt olvasmányt, amit fizetés után azonnal le is tölthetsz a mobilodra. A letöltés után még be kell importálni a könyv app olvasó felületére, és máris olvashatod. Ezt a folyamatot bármikor meg lehet ismételni, így bárhol és bármikor rendelkezésedre áll egy jó könyv, amivel kellemesebbé teheted a várakozást, vagy akár az utazás idejét.

Milyen app alkalmas olvasásra?

Az androidos mobilokra viszonylag sok app készült, ami könyvként funkcionál. A sok közül kiemelek egyet, amit én már évek óta használok, és amivel elégedett vagyok. Ez az ALDIKO. A használata nagyon egyszerű. Van egy kezelőfelülete, ami egy könyvespolcot idéz, rajta a könyvek. Egy új könyvet bevinni sem bonyolult, csak ki kell választani a forrást, ami legtöbb esetben a letöltések (Downloads) mappa, itt kijelölöd  a kívánt könyvet, majd válaszd az importálást. Ez néhány pillanat alatt elkészül, és máris olvashatod a könyvedet. Ennek az appnak a leírásában az áll, hogy hirdetéseket tartalmaz, ám ennek ellenére nagyon ritkán dob be hirdetést, amiért hálás is vagyok neki. Egyetlen hátránya lehet, hogy nem tud magyar nyelven működni, ám a kevés funkció miatt ez elhanyagolható. A kevés funkció nem azt jelenti hogy buta, hanem azt hogy mást nem tud, csak megjeleníti a könyvet, lapozható, és van könyvjelzője. Több nem is kell bele.

Ez az ALDIKO

Ez az ALDIKO

Egy másik lehetőség mobilra, ha van Kindle könyved, akkor ehhez párosíthatod a mobilos verziót is. A működése szinte ugyanaz, mint az igazi Kindle esetében, csak egy picit más a felülete. Ha telepítetted a mobilra, akkor már használhatod a könyvfeltöltéshez is.

ználhatod a könyvfeltöltéshez is

ználhatod a könyvfeltöltéshez is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük