Egy remek lehetőség a szerzőknek

A Platinum Kiadó, vagyis mi, feltaláltuk a „spanyol vigaszt„, vagyis egy olyan koncepciót, ami nem a könyvgyártásnak és a kereskedelmi hálózatoknak kedvez, hanem elsősorban a szerzőknek. Mit is jelent ez pontosan?

A jelenlegi könyvkiadás részleteitől most megkímélek mindenkit, biztosan ismeritek már, úgyhogy ezt gyorsan át is ugorhatjuk. Elsősorban (jelenleg még kizárólagosan) az e-könyvek forgalmazását kívánjuk megreformálni. A fő cél, hogy csökkentsük a könyvkiadás költségeit, hogy a lehető legtöbb pénz maradjon a szerzők zsebében. És ez még nem minden.

Létrehoztunk egy közösséget, ami az egész ötlet alapja. A közösség, mint olyan, egyesíti az erőket, és az erőforrásokat, a „sok kicsi, sokra megy” elv alapján.

A közösség egyik alappillére, hogy egymást támogatjuk, ahol csak lehet. A legáltalánosabb, mondhatni elvárás ezen a téren egymás könyveinek pozitív értékelése, hisz ez fontos lehet egy vásárló szempontjából, ami segíti a választást. Minél többen vagyunk, annál több könyv van a kínálatban, és ezzel együtt az érdeklődés is nagyobb lesz.

De van még egy ütős dolog, ami felgyorsítja a dolgokat, ami nem más mint a hirdetés.

A hagyományos könyvértékesítésben nincs, vagy csak nagyon minimális a hirdetés és a promóció, aminek nincs érthető oka. A mi megközelítésünk viszont erre alapozza a sikert, a közösség erejével összefogva.

A koncepció lényege, hogy a nagy számok törvénye alapján, minél többen vagyunk, annál nagyobb nyomást tudunk gyakorolni a könyvterjesztésre. A Platinum kiadó ezen közössége is erre az alapra épül. A szerzők, írók a csatlakozásuk alkalmával befizetnek a közösbe egy tagsági díjnak nevezett összeget, ami több fokozatból áll. Az így befizetett pénzalap képezi a hirdetések magját, ebből finanszírozzuk azt. Így, közös erőforrásokat használva, nagyságrendekkel nagyobb és jobb eredményt tudunk elérni a reklámokkal, mint azt egyébként magányos szerzőként valaha megtehetnéd.

Összegezve a lényeget, havi 2-3 könyv áráért, naponta több száz látogató érkezik az oldalra, akik nem véletlenül esnek be, hanem azért mert a könyves hirdetés alapján kattintanak. Ők az igazi vásárlók, akik tudják miért jönnek, és ha minden jól megy, néhány könyv biztosan gazdára talál.