Hogyan működik a tagsági rendszer?


Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet.

- George R. R. Martin -

Tagsági rendszer

A tagsági rendszer az alapja a koncepciónak. Ha eladóként vagy ha vásárlóként vagy jelen, akkor minden esetben regisztrálni kell, ami által Te is keberülsz, tag leszel. Vásárló, vagy szerző, a kető között alapvetően, sok különbség van.

Jelen esetben csak az eladó oldalárpl vizsgáljuk meg, hisz a vásárlás az szinte hétköznapi tevékenység.

Ha szeretnéd a könyvedet eladni, és az értékesítésből jövedelmet realizálni, akkor csatlakozni kell az elődai hálozatunkba. Jelenleg, amig a bevezető időszakban vagyunk, amig ismertté tesszük a koncepciót, még ingyensen csatlakozhat bárki, akinek van publikálásra váró konyve. A későbbiekben ez már csak tagdíj fizetés ellenében lesz lehetszéges.

A tagsági díj

A tagdíj bevezetésének a célja, egyrészről az oldal működésének a fenntartása, másrészről, - ami neked a leginkább lényeges, - a tagdíjak összegét, hirdetésekre fordítjuk, ami az oldal látogatotságának a növeléséhez szükséges, és ezáltal a vásárlások számának növelése a cél.

A tagsági díjak szinte csak jelképesek, ám a működésnek elengedhetetlen alapját adják. Előzetes kalkulációnk szerint, lenne egy alapdíj, mondjuk 3000.- forint. Ezen felül lesz még ennek a többszöröse is, (6000, 9000, 12000) ami már önkéntes vállalás alapján működik. Az ebben a formában befolyó összeg lesz a hirdetések alapja, vagyis mindig csak annyi hirdetés fog megjelenni, amennyit anyagi forrás áll rendelkezésre, a tagdyjakból.

A hirdetések

Alapvetően a hirdetések a könyvesboltot fogják megcélozni, hansúlyozva annak tartalmi részét. A nagyobb összeggel regisztrálók számára kidogozunk egy lehetőséget, ami alapján a hirdetés, a saját tartalmadat fogja megcélozni. Ezzel részben azt szeretnénk ösztönözni, hogy akinek van rá lehetősége, inkább nagyobb összeggel legyen a támogatónk, hisz minél több az anyagi forrás, annál nagyobb mértékű lehet a hirdetések száma, aránya.

A magasabb összegű tagság további előnye, hogy az adott szerzőnek a művét kiemelve mutatjuk meg, ezáltal a direktebb módon tud eljutni a vásárlók felé.

A számok

Nézzünk egy példát arra, hogy egy adott hónapban, amikor már van 100 tag a közösségben, akik csak az alapdíj befizetésének a letőségével élnek, így az dott hónapban, 300.000.- forint áll rendelkezésre, amit a hirdetésre lehet költeni. Ez az összeg, napi szintre lebontva aszt jelenti, hogy 3.333.- forint napi költéssel, nagyjából 7.000 - 20.000 embert tudunk elérni egy átlagosnak számító facebook hirdetéssel, amiből naponta sokszáz látogató jut el a könyvesboltba, ahol megveheti a könyvedet.

Itt megjegyzem, hogy ha Te szeretnél naponta 3-4 száz látogatót a könyvesboltodba, ahol megveszik a könyved, úgyan ennyi lenne a küöltséged, ám azt egyedül neked kellene kifizetni. A mi esetünkben ez egy közösségi megoldás, ami összeadja az erőforrásokat, és így a közösség minden tagja egyformán élvezi ennek az előnyeit.

A fenti példábol egyenesen következik az, hogy ha nem az alaptagdíjat választod, hanem a nagyobbat, akkor ez az összeg, és a hirdetés eredménye megduplázódik. Ha nem csak 100 taggal számolunk, hanem mondjuk 300-al, és amindenki a 9000.- forints csomagot választja, akkor a számok egészen elképesztő adatokat mutatnak. A naponta elérhető emberek száma, naponta százezer fölé emelkedik, és a shopba megrkezők száma is napi szinten 2000 - 5000 körül mozog.

Összegzés

A fentiek alapján láthatod, hogy lehet jól is csinálni. A jelenlegi könyvterjesztő rendszer nem érdekelt abban, hogy Te sikeres legyeél, ám ha összefogunk, akkor egyként, egy közösségként, sokkal többet érhetünk el, mint azt eddig bármikor lehetett volna.

Ha esetleg valami nem egészen világos, vagy még kérdésed van, tedd fel bátran, hisz minden vélemény számít, ami erlőre mutató, és épító jellegű.

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Fiók létrehozása?